Linjeproff AS omfavner en grønnere fremtid med klimamål godkjent av SBTi

2023-12-07

Linjeproff AS omfavner en grønnere fremtid med klimamål godkjent av SBTi

Linjeproff AS er stolte av å kunngjøre at våre vitenskapsbaserte klimamål ble offisielt godkjent av Science Based Targets-initiativet (SBTi) i oktober 2023, noe som markerer en viktig milepæl på vår reise mot bærekraftighet. Som et engasjert SMB-selskap, justerer vi vår drift for å møte det globale målet om å begrense oppvarmingen til 1,5 °C innen 2030, i tråd med Parisavtalen.

Om SBTi

Science Based Targets-initiativet (SBTi) leder an i arbeidet med å veilede bedrifter til å etablere mål for reduksjon av utslipp i takt med gjeldende klimavitenskap. Dette initiativet er en felles innsats fra CDP, United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) og World Wide Fund for Nature (WWF), og spiller en sentral rolle i å styre globale anstrengelser for å begrense temperaturstigningen til 1,5 °C over førindustrielle nivåer som skissert i Parisavtalen. Hos Linjeproff AS forplikter vi oss til denne internasjonale innsatsen, og omfavner mål som er dristige, men nøye vitenskapelig funderte.

Våre klimamål godkjent av SBTi

Vår forpliktelse til miljøansvar reflekteres i våre klare og ambisiøse mål:

Kort sikt: Innen 2030 sikter vi mot å være i tråd med 1,5°C-målet, med fokus på en betydelig reduksjon av våre klimagassutslipp (GHG).

Scope 1 og 2 Utslipp: Linjeproff AS forplikter seg til å kutte Scope 1 og Scope 2 klimagassutslipp med 42% innen 2030 fra et basisår i 2020. I 2020 var våre Scope 1-utslipp, hovedsakelig fra våre eide eller kontrollerte kjøretøy og maskiner, 394,89 CO2e metriske tonn. Våre Scope 2-utslipp, fra energibruk i kontrollerte bygninger, var 1,603 CO2e metriske tonn.

Scope 3 Utslipp: I tillegg er vi dedikerte til å måle og redusere våre Scope 3-utslipp, som inkluderer indirekte utslipp som forretningsreiser og avfallsgenerering. Dette målet ble godkjent ved hjelp av en strømlinjeformet valideringsrute eksklusivt for SMB-er, noe som reflekterer vår spesifikke kontekst og kapasiteter i telekommunikasjonstjenestesektoren.

Om Linjeproff AS

Linjeproff AS er et norsk selskap som spesialiserer seg på bygging og vedlikehold av fibernettverk og telefonlinjer, blant annet innen telekommunikasjonstjenester. Vi er stolte av vårt engasjement for kvalitet, sikkerhet, ærlighet og miljøomsorg.


Lagerbygningen til Linjeproff AS i Sandtorg, Norge, utstyrt med solcellepaneler, demonstrerer vårt engasjement for fornybar energi og en bærekraftig fremtid.

Vår Veien Fremover

Vår forpliktelse til disse målene handler ikke bare om å møte tall; det handler om å gjøre reelle, betydningsfulle endringer i hvordan vi opererer. Å overgå til mer bærekraftige praksiser, investere i grønn teknologi og kontinuerlig evaluere vår fremgang er en integrert del av vår strategi. Vi er bestemt på ikke bare å møte våre mål, men også å set

"Vi tror at hvert skritt, uansett hvor lite, bidrar til en større endring. I det vi begir oss ut på denne reisen, inviterer vi våre partnere, interessenter og kolleger til å bli med oss i å skape en bærekraftig fremtid," sier A. Žilinskas, CEO i Linjeproff AS.
Ved å sette og forplikte oss til disse ambisiøse målene, tar Linjeproff AS et standpunkt mot klimaendringer og viser at SMB-er kan spille en nøkkelrolle i den globale innsatsen for å skape en bærekraftig fremtid med lavt karbonutslipp.

© 2021 Linje Proff